Beperkende overtuigingen

Laatste reactie 17/10/2021 12:57 door Rubin
· Markeren als ongelezen
Cecile N 2 maanden geleden geplaatst
Deze week heb ik regelmatig beperkende overtuigingen gespot, bij anderen en bij mezelf. Niet in gesprekken teruggekoppeld, vandaar dat ik de opdracht met 7 dagen ga verlengen.
🔥 Rubin 2 maanden geleden geplaatst
Yes, netjes gespot. Dat maakte deze challenge al geslaagd. Het is namelijk al een heel zinvolle skill om te beseffen dat niet alles per se feiten zijn. 

Om te beseffen dat er véél meer mogelijk is dan wat iemand zegt. Wat iemand zegt (een overtuiging) is niet in steen geslepen.

Dat heb je gespot en dat is briljant. ?

Je maakt me trouwens nieuwsgierig op welke manier je het wilde terugkoppelen. Met een grapje, herkadering/omdenkspreuk (zoals een tegenvoorbeeld), meta-model-vraag, chunking of iets anders? Kan ook een combinatie van dit alles zijn, intuïtief wat er in je opkomt :)
Cecile N 1 maand geleden geplaatst
Tot nu toe nog uit ik nog basisreacties als: .Dat is hoe jij/u dat ziet/ervaart/denkt'. Hopelijk lukt het de komende tijd nog vaker te herkaderen etc.
reactie op @watals:
Rubin Wow, je hebt er meteen ook actie (herkadering) op ondernomen toen je een overtuiging spotte.

De herkadering die je gebruikte - wereldmodelherkaderen - is echt een mooie om overtuigingen te devalueren tot wat ze daadwerkerkelijk zijn: louter overtuigingen van iemand.

Knap gedaan!

1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 October 2021 om 21:16
Aantal lezers 4
Aantal reacties 4