Rapport maken

Laatste reactie 12/10/2021 15:42 door CH
· Markeren als ongelezen
Froukje Heskes 2 maanden geleden geplaatst
Wat als ik rapport maken vergelijk met je als kameleon opstellen in contact met andere, en je je aanpast aan je omgeving... Hoe ben je dan je authentieke Ik?
🔥 Rubin 2 maanden geleden geplaatst
Het sleutelwoord is: opties hebben.

NLP zegt niet: vanaf nu ga je altijd rapport maken.

NLP zegt: vanaf nu heb je er extra opties bij. Je hebt dankzij de rapport-techniek wat extra tools om te verbinden met mensen... mocht je die optie willen kiezen.

Rapport is de keuze om te matchen.

We willen ook kunnen mismatchen.

Mismatchen is net zo goed als matchen.

Mensen die alleen maar willen rapport maken en matchen, daar hebben we ook een naam voor: 

Pleasers.

Sterker nog: ik geloof dat het in veel gevallen véél charismatischer, echter, eerlijker en liefdevoller is om te mismatchen en juist bij jezelf te blijven.

Je bent dan namelijk de koningin. De koningin matcht niet met haar bedienden, maar toch heeft iedereen respect voor haar en toch heeft zij liefde en zorg voor iedereen... maar dan wel vanuit haar troon. Haar eigen troon. Zoals zij zich het liefst beweegt en voelt.

Toevallig heb ik gisteren het e-boek geüpdatet en er een bonus-missie over mismatchen bij gezet.
CH Otte 2 maanden geleden geplaatst
Waar kan ik deze bonus-missie over mismatchen terugvinden?
🔥 Rubin 2 maanden geleden geplaatst
Zie afbeelding hieronder :)
reactie op @rubinalaie:
CH Otte Ik was gisteravond nog zo over het mismatchen aan het nadenken, regelrecht tegen mensen ingaan, niet pleasen.
Waardoor ik niet het pleasegedrag vertoonde wat mijn vriend verwachte en dat stelde hem wat teleur zei hij vandaag.
Gisteren was hij de hele dag bij een vriendin aan het klussen., vanaf 09.00u weg Toen het rond 18.30u donker begon te worden, ging ik me zorgen maken en belde hem. Eerste keer nam hij niet op, tweede keer wel. Hij verontschuldigde zich en zou komen. Het kluswerk had heel erg tegengezeten. Toen hij thuiskwam om 19.00u lag ik in de bank in mijn woning, hij belde. (Hij woont op de begane grond, ik 4e verdieping) Het duurde even voordat ik de telefoon had. Hij zei ik kom er zo aan ff douchen en dan kom ik. Ok zei ik, ik lig in de bank, zie je wel n keer verschijnen. Mijn stem klonk erg onverschillig, zo bedoelde ik t ook en zo interpreteerde hij het ook. Deze onverschilligheid vond hij niet leuk om te horen.

1 maand geleden

Beantwoorden

🔥 Rubin 1 maand geleden geplaatst
Ah, @corina, onverschilligheid is iets heel anders dan stoppen met pleasen, zegt Mark Manson ook als dikke waarschuwing aan het begin van zijn boek 'De edele kunst van not giving a f*ck.'

Dit hier is bovendien wel de man en liefde van je leven, en niet Patricia de praatgrage kennis die voor de zoveelste keer iets tegen je aan komt houden... of een vreemde aan de deur die vraagt of ie je toilet mag gebruiken.

En heel terecht en goed van hem dat hij het niet leuk vond dit van je te horen. Dat is een echte man. Het klinkt misschien heel seksistisch en ouderwets, maar voor de romantiek en passie is het wel bevorderlijk als de vrouw meer volgzaam is maar haar man en de man meer mismatchend naar zijn vrouw.
Neem het niet van mij aan, maar van Esther Perel.

Dus je hebt het eigenlijk super gedaan, je energie bij je houden en niet pleasen/matchen... maar de enige uitzondering waar je dat liever niet doet, is de man van je leven. Wel bij je kinderen, kennissen, energie zuigers en vreemden.
reactie op @rubinalaie:
Rubin NLP draait meer dan alles om keuzes: bij wie en wanneer wil ik matchen en bij wie en wanneer wil ik bij mezelf blijven.
1 maand geleden

Beantwoorden

Froukje Heskes 1 maand geleden geplaatst
Wat is die Esther perel een toffe vrouw die de koe bij de horens vat! Ik krijg een hele positief gevoel van haar video's op youtube
reactie op @froukje:
CH Otte Hoi Froukje, ik heb me ook verdiept in de video’s en op YouTube over Esther Perel en Mark Manson. Inderdaad heel inspirerend om naar te luisteren!
1 maand geleden

Beantwoorden

Froukje Heskes 1 maand geleden geplaatst
Wat Als je de bovenstaande situatie nog eens over kon doen @corina, hoe zou je dan gereageerd hebben?
reactie op @froukje:
Rubin Precies dit: feedback voor jezelf en volgende keer weer meer keuzes erbij
1 maand geleden

Beantwoorden

CH Otte Hai Froukje, ik zou aangeven toen hij mij belde, sorry dat ik niet meteen de telefoon opnam, ik ben moe van de operatie en ik voel me niet zo lekker En hoe is jouw dag verlopen schat? Ik ben blij dat je nu thuis bent!
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Froukje Heskes 1 maand geleden geplaatst
Jeetje @corina wat super krachtig van je om je eigen reactie zelf te reflecteren. Voor je partner lijkt het me leuk thuiskomen als je zo reageert! ?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 October 2021 om 09:28
Aantal lezers 11
Aantal reacties 13