Zoekend naar klanten.

Laatste reactie 06/04/2021 22:40 door A
· Markeren als ongelezen
Lorenzo 3 maanden geleden geplaatst
Op 1/1 is mijn zaak officieel begonnen. Alle nodige administratie en inschrijvingen en verzekeringen zijn nu achter de rug. Alleen ik denk mij suf aan een manier om een klanten bereik te creëren. Naamkaartje staan netjes opgesteld bij krantenwinkels en bakkerijen netjes geplaatst langs het pinautomaatje ;) Mijn logo op de achterruit van de wagen met samen mijn nummerplaathouder waarop mijn gegevens staan. Petjes en t shirts laten drukken. Met de corona is het uiteraard niet al te slim om tussen de mensen te mengen om mij voor te stellen. En ok ik heb geen Facebook waarvan ik nog werk moet maken, enkel dat ik geen idee heb wat ik al dan niet invul... Iemand dat mij wat wegwijs kan maken in mijn zoektocht naar klanten of is het afwachten?
Rubin 3 maanden geleden geplaatst
Top gedaan Lorenzo. Je maakt lekker reclame. Allemaal goede en zinvolle acties.

Nou is er een bekend gezegde over het neerleggen van visitekaartjes: het neerleggen van visitekaartjes geeft je het gevoel productief bezig geweest te zijn, maar je hebt daarmee nog niemand gesproken.

Daarom zeg ik altijd: de #1 manier is - precies zoals je al zelf zegt - om in gesprek te gaan met mensen.

Tijdens Corona is het inderdaad lastig.

Echter, ook nu worden gewoon sollicitatiegesprekken gevoerd. Gewoon via Zoom in 20 minuten - extra efficiënt, want vóór Corona moesten opdrachtgevers koffie halen, een ruimte reserveren, small talk maken, etc. en duurde dat een uur per sollicitant.

Zo worden er dus nu zelfs nog veel meer gesprekken ingepland dan vóór Corona.

Ik weet zeker dat er genoeg organisaties zijn die loopbaancoaches nodig hebben (want jij bent een loopbaancoach). Bijna ieder mkb-bedrijf met 50+ medewerkers zou er baat bij kunnen hebben. Genoeg potentiële opdrachtgevers dus.

En ik weet zeker dat er genoeg relatiebemiddelingsbureaus zijn die jou opdrachten willen geven (want jij bent ook relatie-mediatior). Bijvoorbeeld deze: https://www.scheidingswijze.nl/

Dus dan is het zaak om een leuke open sollicitatiebrief te maken om voor die mooie opdracht te solliciteren. Ik weet zeker dat je een mooie klant gaat binnenhalen waar je voor mag werken, als je naar het sollicitatiegesprek vraagt waarin je je diensten kunt aanbieden voor de opdrachtgever.
reactie op @rubinalaie:
Sandra Wat een top idee Rubin 👍 & heel veel succes @lorenzogarbuglia !

Ik moet direct ook denken aan alle mensen die hun job kwijt zijn, juist door Corona..
Ook ik ben per 1-1 werkloos.
Wellicht kun je nog een extra ingang vinden via outplacement bureaus. Ik heb bv begeleiding van LHH, Lee Hecht Harrison, die ook coaches inhuurt.

Groet Sandra 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Rubin Succes Sandra. Je bent goed proactief bezig met outplacement / vinden van vervangend werk.
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Lorenzo 2 maanden geleden geplaatst
Rubin, je hebt mij een goede richting doen inkijken :)

Nadat ik je reactie aandachtig had gelezen met de bijhorende link bekeken te hebben, kreeg ik het idee om op de site eens te gaan zien waarop ik mijn nieuwe job dat binnenkort begint. In de zoekbalk 'freelance coach' ingetypt en ja hoor.. daar zijn ze de aanvragen voor loopbaan coaching :))

De weg is gevonden en de uitdaging kan beginnen met 'hoe de zoektocht naar klanten aan te pakken' door de richting in te slaan dat jij hebt aangetoond.

Super bedankt, Rubin!
Sandra 2 maanden geleden geplaatst
@rubinalaie
Ik vind het zo'n goed idee van je dat ik je ook een vraag voor mijn eigen business ga stellen.

In mijn kennismaking schreef ik dat ik dit jaar mijn boek wil afschrijven en mijn business wil starten om meer zicht te geven op verlies

Ik denk daarbij aan 3 takken.
Training, coaching en verliesbegeleiding
1) Training, workshops voor bedrijven & scholen om kennis en inzicht te geven over verlies zodanig dat er ruimte komt voor groei,
handvaten ontstaan voor omgaan met verlies voor mensen zelf of hun omgeving
2) Coaching, individueel / in groepen langs het pad van denken, voelen en doen op weg naar bewustwording, inzicht, transitie en groei
3) Verliesbegeleiding. als mensen vastlopen kan ik een stukje met ze meereizen en ze handvaten geven wat ze zelf kunnen doen, buiten het verduren, op weg naar een kleurrijkere bestemming.

Mocht je ideeën hebben hoe ik mijn netwerk in deze kan uitbreiden, dan hoor ik de suggesties graag. 

Warme groet, Sandra 
reactie op @sandrakoopmans:
Rubin Je bent super duidelijk in wat je doet en te bieden hebt Sandra. Daarmee heb je al een vliegende start.

Ikzelf werd op mijn basisschool en middelbare school ook regelmatig uit de klas geplukt om - samen met andere kinderen en soms een-op-een met een counselor - iets te doen met mijn verlies als kind.

In bijna iedere organisatie is verliesbegeleiding belangrijk. Op scholen al helemaal.

Ik denk dat ook iedere werkgever er baat bij heeft om zijn werknemers extra begeleiding te geven bij verlies, zodat de werknemer zich gesteund voelt en aan een comeback kan werken op de werkvloer.

Dit stukje marktonderzoek geeft me al de bevestiging dat je een dienst hebt waar gewoon vraag naar is. Dan is het nog een kwestie van solliciteren naar mooie opdrachten.

Wat heeft je outplacement-coach hierover gezegd?
2 maanden geleden

Beantwoorden

Sandra Dank Ruben voor je inzicht en vertrouwen.
Met mijn outplacement coach werk ik op dit moment nog aan een stukje balans & het helder & concreet krijgen van mijn boodschap en profiel.
Als ik heel eerlijk ben, vermoed ik dat ik zelf de grootste belemmering ben op dit moment.
Dus de NLP gedachte & oefeningen verder omarmen en met meer focus mijn doel helder krijgen en omarmen.

2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Lorenzo 2 maanden geleden geplaatst
Dag Sandra,

Alvast een dikke merci voor de succes wensen!

Ik vind het tof om te mogen lezen dat je al vertakkingen hebt in het starten van je onderneming.
Kwestie verliezen heb vandaag een tipje gekregen van mijn zuster ivm welke markt.

Zij werkt bij een begrafenis onderneming om begroetingen te doen, overledenen gaan ophalen en opmaken. Plots vandaag zei om daar eens te gaan in verdiepen voor de nazorg van de overledenen aangezien er nu, spijtig genoeg, veel gevallen van Corona bij zijn. 

Misschien wat voor jou aangezien je over verliezen je zaak wilt maken.

Ook voor jou veel succes gewenst bij het uitbrengen van je boek en jou opstart wat absoluut in beide gevallen zal slagen!
reactie op @lorenzogarbuglia:
Sandra Dank Lorenzo, ik ga de markt verder verkennen. Mooi initiatief van de begrafenisonderneming.

2 maanden geleden

Beantwoorden

A V 3 weken geleden geplaatst
Hi, leuk dat je een zaak opgestart bent! Ik ben ook bezig. Als ik je een tip mag geven; neem een cursus marketing/sales of neem een businesscoach. Anders gaat er echt niets gebeuren.
Ben zelf net ook een dergelijke training begonnen. Er gaat een wereld voor me open!
Heel interessant vind ik het.

Groet, Amanda
reactie op @av431:
Lorenzo Dag Amanda,
Super bedankt voor de tip! Dat is inderdaad wel een goede richting om van start te gaan. Ik ben nog een weekje bezig met een tweemaandelijkse opleiding van het werk en ik had mijn onderneming even los gelaten want ik kreeg het niet meer gecombineerd. Jou berichtje tip komt mooi op tijd 😊 Deze week ga ik er mij op gooien.. Ben ook nieuwsgierig omdat ik voel de positiviteit in je woorden. Alvast enorm veel succes gewenst! 
2 weken geleden

Beantwoorden

A V Leuk te lezen dat je de positiviteit in mijn woorden voelt Lorenzo :-). Ook leuk dat mn berichtje de goede timing had voor jou Waar wil je in gaan coachen? Doelgroep?

Groetjes, Amanda
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 January 2021 om 16:30
Aantal lezers 26
Aantal reacties 13